середу, 12 грудня 2018 р.


«Чорнобиль – то наш біль і урок для всіх» -

назва вечора-зустрічі учнівської молоді Луцького центру ПТО  з волинськими  ліквідаторами  наслідків аварії  на Чорнобильській  атомній електростанції , яка відбулася в бібліотеці-філії №5  КЗ «Луцька міська ЦБС».
    Минуло більше чверті віку  відтоді, як світ облетіла  жахлива звістка  про катастрофу на ЧАЕС. Проте біль українського народу не вщухає й досі. Бо не можна звикнути  до найдорожчих втрат, до спустошених атомом населених пунктів, до сплюндрованої  ним квітучої землі, про це розповіла бібліотекар  читального залу  Лілія Савонік.
    Запрошені  на зустріч  ліквідатори Анатолій  Петрович Лучко – тепер голова обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України, Федір Володимирович  Рузак  - голова «Спілки Чорнобиль» Луцького району, розповіли про участь волинян у ліквідації наслідків наймаштабнішої  у світовій історії техногенної катастрофи.
       Переглядаючи документальний фільм  «Чорнобиль: вчора, сьогодні, завтра» юнацтво  перенеслось на почорнілі землі, покинуті домівки, безголосі дитячі садочки та школи Прип`яті, які стали  мертвою точкою планети на численні десятиліття, а може і на віки.
   Волинська поетеса – почесний член літературно-мистецької студії « Зорі над Стиром», заступник голови  Асоціації незалежних письменників Волині ім. Павла Чубинського Марія Пишук прочитала свої твори, присвячені пам`яті загиблим ліквідаторам.
    Присутні вшанували «хвилиною мовчання» всіх  загиблих ліквідаторів. Ми всі схиляємо голови перед пам`ятю тих, хто рятував нас і рятував людство.
      Користувачі філії переглянули  викладку літератури   « Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс».
      







Немає коментарів:

Дописати коментар