четвер, 29 травня 2014 р.

У гості до бібліотеки завітала збирачка поліських пісенних перлин – Олександра Кондратович.


         Цікаво і пізнавально відбулася в бібліотеці-філії № 5 КЗ «Луцька міська ЦБС» зустріч юних користувачів (учнів 5-х класів ЗОШ №10) із волинським етнографом Олександрою Павлівною Кондратович, автором книг «Калиновий квіт Полісся», «Коса моя шовковая», «Народний календар Волинського Полісся», «Українські звичаї: Народини. Коса ж моя…» та інші.

         Олександра Павлівна розповіла, як стрічалася з мудрими, самовідданими хранителями народнопісенного мистецтва, про погляди українців, зокрема поліщуків на сім’ю, родинні стосунки, дотримання і збереження давніх традицій і звичаїв нашого народу. Цікаві розповіді доповнювали піснями, які записувала від земляків. В цих піснях вона передавала душу народу, її думи.

         Олександра Павлівна ні на мить не пориває зв’язків з рідним краєм, вона живе його радощами і проблемами.
         Доповненням до заходу був бібліографічний огляд літератури по книгах Олександри Кондратович, який підготували студенти ІІ курсу бібліотечного відділення Луцького училища культури: Анастасія Тарасич та Ірина Кухарук.


         Діти з задоволенням задавали письменниці запитання про захоплення, творчі плани і щасливі повернулися до школи з автографом.

Немає коментарів:

Дописати коментар