четвер, 8 травня 2014 р.

"Перемога одна на всіх"

       Уклонімося тим, хто поліг у бою,
Хто прикрив рідну землю собою.
Свято мужності й радість велику свою
Розмішаєм живого сльозою.
Війна … Скільки вона наробила горя, скільки життів забрала в небуття, скільки страждань змусила винести? Але наші люди, наші ветерани, колишні воїни – все подолали, все стерпіли. Що їм довелося перенести? І холод, і голод, і злидні, і страх. Вони мужньо пройшли цей етап в історії, ніколи не опускаючи очей, ніколи не падали духом. Але ця війна залишає великий слід в історії нашої країни, в пам’яті кожної людини, про це велася мова на уроці-памяті «Перемога одна для всіх» в бібліотеці, для учнів 5-А класу ЗОШ №10.

         В кожній сім’ї пам’ять про цю війну буде жити завжди, адже в кожній з них, чи то прадід, чи то прабабуся, брали у ній участь. Скільки разів доводилося  слухати розповіді про страшні події, про це розповіли ведучі – учні гімназії №18 Підкова Тетяна та Дудій Анастасія.

         Ми не повинні забувати Велику Вітчизняну війну, щоб не допустити іншої. І пам’ятати тих, кого вже немає. Про це читали в віршах користувачі бібліотеки учні ЛНВК №22 для свої однолітків, які прийшли на урок памяті присвячений Дню Перемоги в Великій Вітчизняній війні від німецько-фашистських загарбників.




         Доповненням заходу є книжкова виставка «Будь славен день святої Перемоги»,де представлена література про бої, які проходили на Волині, вшанування полеглих в роки священної війни. Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Про визволителів Волині ми сьогодні згадаємо й вшануємо їх пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар