четвер, 24 квітня 2014 р.

Урок пам’яті «Чорнобиль. Його забути не дозволя майбутнє».

          Трагедія на Чорнобильській АЕС ввійшла в історію, в усі хроніки людства, як невигойна рана на тілі України. Уже сьогодні увесь світ відчув екологічні наслідки викиду з активної зони реактора.
          Її наслідки відчуватимуть ще не одне наступне покоління – про це розповіла бібліотекар І категорії Лілія Савонік на уроці-пам’яті в бібліотеці на якому були присутні учні 5-8 класів ЗОШ №23.

          Довелося стати в ряди тих, хто ліквідував наслідки аварії і нашим землякам: це – Анатолій Петрович Лучко – тепер голова обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України, та Федір Володимирович Рузак – голова «Спілки Чорнобиль» Луцького району, які для школярів розповідали про те, що Чорнобиль став якщо не розплатою, то найсерйознішою пересторогою нашому варварству, легковажності, ненаситному споживатству, технократичній сваволі, що дозволяє собі знущатися з природи…

          Продовжила тему дитяча поетеса Наталя Бугай своїм віршем «Чорнобиль», який уже покладений на музику Г. Васіної.
          Юні користувачі читали вірші про біль, що не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису.

          Доповненням до уроку пам’яті працівники книгозбірні організували книжкову виставку «Поріс чорнобиля Чорнобиль – бідою нашою поріс.»

Немає коментарів:

Дописати коментар