неділю, 30 липня 2017 р.

Місце зустрічі – БІБЛІОТЕКА
      У вихідний день – неділю, бібліотека-філія №5
 КЗ « Луцька міська ЦБС» запросила своїх дорослих користувачів на бібліотечні посиденьки. Ми дуже раді, коли у наш храм книги приходять користувачі всією сім`єю.
     І сьогодні на захід ми запросили  родину Кушніруків-Островських, родина відвідує нашу філію більше тридцяти років, в яких книга і музика невід`ємнні. Ольга Кушнірук – старший науковий співробітник інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім.. М.Т.Рильського НАМ України, музикознавець, вона подарувала для користувачів бібліотеки книгу нового академічного видання «Історія України в особах XIX століття». Ольга Опанасівна є автором статті «Микола Лисенко», вона розповіла про видатного композитора, його внесок в розвиток української культури.
      Розповідь про музику, продовжив грою на скрипці музикант камерного оркестру Рівненської філармонії Олександр Островський, який виконав українські пісні: «Калина», «Гуцулка Ксеня», а його виступ продовжила дружина Галина, виконавши українську пісню: «Чорноморець, матінко» в автентичній народній манері.
       На читацький розсуд свої вірші читала волинська поетеса Наталія Бугай, а поет-гуморист Михайло Генсьор
розвеселив своїми гуморесками.
     Зачарував своїм виступом  дует «Бузок» у складі Ніни Матвійчук та Валерія Лук`яненка, які виконали пісні «Материнська сповідь», «Лелеки» на слова і музику Галини Терлецької.
      Справжню насолоду від почутого і побаченого одержали читачі, який провели свій уікенд в бібліотеці.













Немає коментарів:

Дописати коментар