понеділок, 25 лютого 2013 р.

"Вінок шани нашій Лесі"

Нехай мої струни лунають,
Нехай мої співи літають,
По рідній коханій моїй стороні …
Леся Українка
         Кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу Леся Українка. Крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.
Поезія Лесі Українки – потужна складова духовної скарбниці нашого народу та світової літератури. В епіцентрі її поетичного світу доля України. Водночас щирістю почуттів і глибиною думки захоплює читачів пейзажна та інтимна лірика поетеси.
Міцно вкарбувалося ім’я славетної землячки в історію Волині. Цей чарівний куточок, заквітчаний красою довколишньої природи, освітлений чистотою джерел, був справжньою криницею і творчих, і життєвих сил поетеси. Про це розповіли працівники бібліотеки для учнів 4-их класів ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ст. №22 – ліцей. Юні користувачі переглянули книжкову виставку «Милій тобі, землячко мужня», яка вводить читачів в чарівний світ Лесі Українки. Виставка збагачена світлинами, фрагментами з листів, спогадами рідних та друзів Лесі.

В основі виставки – поетичні, прозові й драматургічні твори, в яких, як у дзеркалі відбилася непересічна особистість автора від дитинства і до останніх днів.
Багато творів написала Леся для дітей – це «Казка про Оха-чародія», «Біда навчить», книги «Лелія»,й в дитячому крузі: «Пливе білий човен», «Мамо, іде вже зима», та інші.
Виставка буде корисною не лише вчителях та учням, а й усім тим, кого цікавлять доля і світ творчості видатної дочки українського народу.
Юні читачі читали вірші видатної землячки, відгадували загадки до казок Лесі Українки.


На закінчення літературного ранку учні переглянули фільм Волилинської творчої дитячої студії «БОРИВІТЕР» «Наша Леся».



Немає коментарів:

Дописати коментар