вівторок, 22 жовтня 2019 р.


«Дивосвіт Василя Скуратівського»
       До 80 річчя від дня народження  українського  народознавця, етнографа  Василя Тимофійовича  Скуратівського в бібліотеці-філії №5  КЗ «Луцька міська ЦБС» відбувся народознавчий дайвінг.
      На ювілей  письменника завітали семикласники ЛНВК ЗОШ I-III ступенів №22-ліцею (класовод Наталя Коляда) , щоб більше дізнатися про традиції та звичаї , фольклор, унікальні промисли і ремесла українців  у різні пори року, які  вкарбовані  на міцність протягом багатьох століть і зібрані в творчому доробку  Василя Скуратівського.
    Про життєвий та творчий шлях народознавця розповіла бібліотекар дитячого відділу Галина Солодуха.
   Затамувавши подих, школярі переглянули документальний фільм « Василь Скуратівський – невтомний шукач народних скарбів», де переплітаються  традиції та звичаї українців з  любов`ю  до  рідної землі, повагою до батьків, шанування  свого родоводу, чесної праці,  щирої приязні  у стосунках .
      Знайомлячись з українським народним календарем «Вінець», завідувач  бібліотеки Людмила Столярова  запропонувала  глибше ознайомитися з різноманітністю  народних свят, забав, ворожінь, обрядових дійств, прикмет.
      Семикласники охоче прийняли участь в народознавчій вікторині та переглянули книжкову  виставку  «Перлини творчої скриньки Василя Скуратівського».












Немає коментарів:

Дописати коментар