середу, 21 березня 2018 р.


Поезія, як океанська хвиля –
 бурхлива й тиха водночас.
 Думкам дарує  ніжності вітрила,
 щоб  гостротою правди  покарати нас.
Неповторний світ поезії
     Лірична година запросила до бібліотеки-філії№5  учнівську молодь Луцького центру ПТО для  вшанування Всесвітнього дня поезії, яке відзначається щороку 21 березня.
       Поезія – це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго  будуть бриніти. І чим частіш тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою. Завдяки поезії, люди можуть і  виразити, і прийняти багато чого , що в їх житті не дає спокою і ятрить серце. Про це розповіла майстер   навчального закладу  Тетяна Макарук. Її розповідь продовжили студентки групи №20  Ірина Мартинюк та Мирослава Смальчук, які прочитали  для своїх друзів вірші Ліни Костенко.
  На зустріч з молоддю працівники бібліотеки запросили  членів  літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» , волинських поетес Тетяну Бродасюк та Дипломата III районного конкурсу виконавців поезії  та пісні “Зорі над Стиром». Галину Терлецьку.
  Галина Миколаївна  є Дипломатом XVII загально-національного конкурсу « Українська мова – мова єднання»(номінація « Квітни, мово наша рідна», Одеса – 2006), член товариства  імені Олени Теліги, Ліги українських письменників імені Павла Чубинського, яка розповіла про свою творчу діяльність, в яких збірниках друкувалася, які твори написала для найменшого читача. Презентувала вірші, які покладені на музику та пісні, які написала сама.
   Тетяна Бродасюк  своєю поезією , разом з слухачами полинула в неповторну мелодію своїх віршів та пісень. Вона є автором  пісенно-поетичних збірок « Келих зі  щастям», « Птаха щастя», музичного альбому « Тюльпани для коханої». Молодь була дуже зворушена віршами, які автор прочитала для них. У  своїх віршах  Тетяна пише про нероздільність  щастя та любові, вона ділиться рецептом щастя: « Візьміть чашу терпіння, влийте туди любові, вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть гумору, посипте добром, додайте найбільше віри, і нехай надія буде останнім компонентом у суміші щастя. Усе це добре перемішайте, з`єднавши з усім вашим життям, - і будьте щасливі».
     Доповненням   ліричної години була книжкова виставка  « Поезія – музика душі».
  













Немає коментарів:

Дописати коментар