четвер, 7 лютого 2013 р.

Всесвітній Мандрівник - Жюль Верн















        


    8 лютого 2013 року виповнюється 185 років від дня народження французького письменника Жюль Верна.
         Захоплені сучасники називали Ж. Верна «всесвітнім мандрівником», «чарівником», «пророком», «провидцем», «винахідником без майстерні»
-         Першою книгою, яка принесла письменникові славу, був роман «П`ять тижнів на повітряній кулі» (1863). Головний герой - сміливий дослідник доктор Фергюссон організував експедицію на повітряній кулі, зробленій за його проектом. Роман відкрив серію творів Ж. Верна під назвою «Незвичайні подорожі». 
-         «Подорож до центра Землі» (1864) належить до жанру фантастики. Герої твору переживають нелегкі випробування, бачать минуле нашої планети та її читачів.  (Дати визначення слову «фантастика», пояснити, що значить «фантастичний твір»). 
-         Романи «З Землі на Місяць» (1865) та «Навколо Місяця» (1870) описують космічну подорож в артилерійському снаряді, випущеному з гармати. 
-         Найзнаменитіший роман Ж. Верна «Діти капітана Гранта» (1868). Щоб урятувати свого батька, його дітям та екіпажу судна потрібно розгадати загадку: географічні дані на записці, розмитою водою, не дають однозначної відповіді про місцезнаходження капітана Гранта. 
-         Відомі й любимі багатьма романи «20 тисяч льє під водою» (1870) та «Таємничий острів» (1875). Герою першого твору, капітану Немо, щоб залишити несправедливий і жорстокий світ, довелося збудувати підводного човна під назвою «Наутіліус». 
-         Дуже популярний роман «П`ятнадцятирічний капітан» (1878) – цікава й повчальна книга. Юнак, що не має великого досвіду, повинен стати капітаном, і він з гідністю виходить переможцем з усіх складних і небезпечних ситуацій, у які потрапляє він та екіпаж судна «Пілігрим».    

Немає коментарів:

Дописати коментар