середу, 3 червня 2020 р.


КЗ «Луцька міська ЦБС»

Еко-коктейль «Обереги природи»
   Людина - це часточка природи, і тому життя в гармонії з нею допомагає зрозуміти своє місце у цьому світі. Як природа допомагає нам, так і ми повинні допомагати природі: обробити землю, посадити дерева, квіти, почистити джерело. Наші предки знали, що життя підпорядковане природним ритмам. Вони розуміли, яку важливу роль для людини відіграє середовище, в якому вона живе. Воно повинно охороняти людину , не задавати їй шкоди. Тому попередні покоління  і створили багато переказів, звичаїв, обрядів, пов`язаних  з вірою в те, що нас оберігають земля, вода, вогонь, а також обереги, створені нами самими.
       До вашої уваги книга Т. В. Пістун  «Українські прадавні обереги», тут  ви знайдете все про наші прадавні українські  обереги – землю, воду, вогонь, рослини. Наші предки вірили у те, що кожна рослинка має душу, лікує людину, оберігає від усього злого, недоброго.
   Книга Гарафіни Маковій «У світі рослин»  буде для вас путівником в світ оберегів природи. Це видання має велику магічну силу, її розповіді  «Про рослини і життя взагалі…» розкриє секретні чудодійні властивості рослин , дерев та квітів. Ця книга - пізнавальна. Авторка пише: «… я хотіла показати – милосердя того коріння, з якого ми є: тягнучись до неба із землі, ті, що були до нас, вміли глибоко шанувати те, що поруч із нами – росло,квітло, врунило лось, плодоносило, вмивалося росою.
   Символізм Сонця, Місяця, Зорі, Вогню, Води, рослин, тварин – захоплюючий світ одвічних таємниць, що хвилюють душу, серце і розум висвітлюється  в книзі  «Українські символи».
  Наші пращури-слов`яни здавна виготовляли обегеги, бо добре знали про їхню дивовижну магічну силу. Нерідко за обереги  правили символічні тварини, такі як їжак, зозуля, ведмідь, а також рослини  на шквал звіробою та папороті. Які обереги сьогодні є незамінними в  побуті сучасного українця?  Відповіді ви знайдете на сторінках книги Тетяни Лукашенко «Українські обереги своїми руками», що і стане вашим власним оберегом на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.






Немає коментарів:

Дописати коментар