понеділок, 6 травня 2019 р.


Партнерська «маївка»

        Бібліотека-філія №5 КЗ «Луцька міська ЦБС»  з Луцькою міською громадською  ветеранською організацією  «Спілка    в`язнів-жертв нацизму»   співпрацює вже кілька років підряд . Ми є партнерами  по спільному виконанню проекту «Соціальна підтримка людей похилого віку в реаліях сучасного життя».        Завідувачка філії Людмила Столярова  є волонтером в цій ветеранській організації,  тому в нашій  бібліотеці дуже часто проходять зустрічі з спілчанами, майстер-класи, бібліотечні посиденьки. Працівники бібліотеки  та аматори драматичного гуртка «Сміхограй» також є частими гостями в «Спілці в`язнів – жертв нацизму».
    Першотравневу «маївку»  вирішили провести мандрівкою  по цікавих місцях Волині. 
       Спочатку відвідали в смт. Олиці (Ківерцівський район) Петропавлівський костьол (1635-40рр.) та  замок , закладений 1564 року князем Миколою (Чорним) Радзівілом
     Далі екскурсійний автобус повіз до села Піддубці (Луцький район), щоб відвідати архітектурну пам`ятку  - собор Петра і Павла, який збудований у 1745році.
     Слухаючи  розповіді екскурсовода Руслани Мельник, ми під`їхали до села Рокині (12км від Луцька) і завітали до  скансен - музею під відкритим небом.  Ознайомившись з пам`ятками древнього житлового , господарського, дерев`яного  будівництва ,  ми пройшлися заповідними стежками мальовничого  парку та помилувалися голубим плесом ставка.
      Після такої чудової екскурсії, уже хотілося погрітися на сонечку і поїсти , а тут і запросили  до куреня скуштувати смачного  козацького  кулішу  з шкварочками – смакота!
  Велике «дякую» організатору цієї «маївки» голові правління ЛМГВО СВЖН Лазарук Валентині Самійлівні.















Немає коментарів:

Дописати коментар