четвер, 4 червня 2020 р.


             
              КЗ «Луцька міська  централізована бібліотечна система»

Книжкова подорож «В пошуках вогників Світлофора»
        Наша безпека  на вулиці передовсім  пов`язана з дорожнім рухом. У великих містах сотні тисяч  і навіть мільйони людей щодня поспішають вулицями  у різних напрямках. Також і сотні тисяч  та мільйони автомобілів їдуть тими ж вулицями у своїх справах. Для того, аби кожен із учасників дорожнього  руху безперечно добрався туди, куди йому потрібно, існують правила дорожнього руху. Вам передовсім треба освоїти правила для пішоходів.  На допомогу всім  приходить  його величність СВІТЛОФОР.
    Сигнали СВІТЛОФОРА:  ЧЕРВОНИЙ загориться – терміново зупиніться, ЖОВТИЙ тебе попереджає: СТІЙ! Ходу ! ЗЕЛЕНИЙ засвітився – тобі  шлях тепер відкрився!
       Про вогники СВІТЛОФОРА , його сигнали , ми можемо знайти, прочитавши книги у Ілька  Лемка «Дітям про безпеку», Ірини Сонечко «На дорозі будь уважним!» та Олега Майбороди «Правила маленького пішохода».
   Для чого потрібен СВІТЛОФОР,  як правильно переходити дорогу там, де є СВІТЛОФОР, чому пішохідний перехід називають «зеброю»?  На ці та інші запитання відповідь дадуть книги Юлії Каспарової  «Безпека для зайченят, дівчаток і хлопченят»,  Поліни Дзюби «Обережним треба бути» та Андрія Синичкіна  «Мандрівка великим містом».
  Правила Світлофора  запам`ятай і товаришів своїх навчай!













  
    

Немає коментарів:

Дописати коментар