четвер, 24 грудня 2015 р.

«Українська хата – звичаями багата»

         Вітальня в бібліотеці-філії №5 КЗ «ЛМЦБС» завжди людна, бо завжди святкується або вшановується український звичай – який дорогий для кожної людини, це обереги нашої пам’яті.
         Символ оберегів завжди повинен бути з нами, переходити у спадок нашим дітям, онукам з піснею на вустах – духмяним запахом паляниці з печі і тихою зорею над батьківською оселею. До глибокої старості в нас якісь сердечні зв’язки з тим гніздом, яке ми любимо, згадуємо, шануємо.
         Справжньою гордістю в оселі є піч. Піч – то нам друга мати: і оберігає, і обсушує, і нагодує, вона і хліб пече. Хліб – усьому голова, так кажуть в народі.
         Саме наші вечорниці мають тему: «Дивна річ – в хаті піч», на які завітали користувачі книгозбірні учні 7 – Г класу ЛНВК №22 – ліцею, щоб вшанувати український звичай, дізналися секрети випікання хліба, позмагатися хто більше знає приказок та прислів’їв про домашню годувальницю.

         А скільки страв можна приготувати в печі – про це розповідали дівчата хлопцям, а хлопці своїми жартами цілий вечір веселили своїх однокласниць і батьків. Гумор та сміх лунав звідусіль, піснями про вареники частували гостей та класного керівника Гапонюк Галину Трохимівну. Батьки також брали участь в проведенні масового дійства і були дуже вдячні працівникам бібліотеки за цікаве свято.






Немає коментарів:

Дописати коментар