четвер, 14 квітня 2016 р.

Великоднє диво української писанки.

Писанка є необхідним атрибутом весняного свята Великодня. Це символ  нового життя, воскресіння Бога і відродження природи.
Традиція писати писанки сягає в сиву давнину, коли людина була неподільною  з природою. Писання писанок – дуже цікаве заняття, воно не лише виховує в дитини художника, майстра, творця, а й дає урок добра і любові.
Про  писанкарство , крашанки,мальованки, дряпанки, крапанки школярі  3-Д класу ЛНВК №22-ліцей дізналися, відвідавши народознавчу  годину, яку провели працівники бібліотеки-філії №5 КЗ «Луцька міська ЦБС».
Про виготовлення української писанки ,її орнаменти,призначення і використання  розповіла завідувачка книгозбірні Людмила Столярова. Юні користувачі  філії читали  вірші про Великдень,крашанки,писанки,робили вітальні листівки, переглянули книги Надії Гуменюк « У Янгола під крилом», «Котилася писанка».

Для читачів бібліотеки організовано Великодній куточок, де розкрита книжкова виставка «Веселково на Великдень сонце виграє», яка доповнена виробами – паперовими писанками та виставка дитячих малюнків « Великодній калейдоскоп».





Немає коментарів:

Дописати коментар