вівторок, 9 грудня 2014 р.

У колі дружньої сім’ї.

Родинне свято відбулося в бібліотеці-філії №5 КЗ «Луцька міська ЦБС», де зустрілися чотири покоління, бабусі, дідусі, матусі, татусі, діти і онуки.
          Запрошено на хліб та сіль, на слово щире учнів 6-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 - ліцею та їх рідних і близьких, бо тут їхнє коріння, без якого не можна в світі жити. Про веселий, співучий, гордий наш народ, його традиції, звичаї, про вшанування землі нашої, рідного краю, батька і неньки – вела мову класний керівник Валентина Іванівна Павлік. Яка запрошувала до бесіди батьків, бабусь і дідусів, які ділилися своїми родинними звичаями, традиціями. Діти складали слова подяки своїм рідним в прочитаних віршах, співаних піснях.
          Присутні прослухали вірш польською мовою про родинні відносини, переглянули танці, підготовлені дітьми, почули монолог, який прекрасно виконали мама і син Оксана і Артем Кравчики, послухали колискові пісеньки які виконали мами. Ціле свято супроводжувала українська пісня про Україну, родину, сімю, про людські символи – рушники, вишиванки.
          На святі представлено домашні обереги, які виготовила Ормелі Інна Валентинівна, вона розповіла про прадавній оберіг - ляльку мотанку.
Не обійшлося свято без українських страв: вареників, пиріжків, узвару приготовлених найріднішими людьми - мамами.

Ми ще раз доводимо, що родина – це не тільки рідні, родичі. Це і школа, і весь наш народ український, який складається з малих і великих, дружніх і працьовитих родин.










Немає коментарів:

Дописати коментар