четвер, 7 листопада 2013 р.

«Бережімо і шануймо нашу рідну мову»

Коли забув ти рідну  мову,
Яка б та мова не була –
Ти втратив корінь і основу,
Ти обчухрав себе дотла.

                                             Дмитро Білоус
«Бережімо і шануймо нашу рідну мову» - під такою назвою відбулося свято української писемності і мови у бібліотеці-філії № 5 КЗ «Луцька міська ЦБС» для учнів 5-х класів ЛНВК №22 – ліцею.
Носієм національної духовності народу є мова – одна з багатьох див, створених людьми. Наші предки залишили нам у спадок найбільше, найсвятіше і найдорожче багатство – СЛОВО. Оте калинове і джерельне рідне слово, яке протягом століть передавалося від батька до дітей як вічний оберіг національної культури, історії та духовності.
Про красу і милозвучність української мови, яка зачаровує кожного, хто її почує розповіла волинська дитяча поетеса Наталія Бугай, яка вперше відкрила для юних читачів збірку віршів і дитячих пісень «Ой котилось колесо», «Дитинство нам ніколи не забуть», які видані разом з Галиною Васіною. Доповненням до виступу автора прозвучала «Колискова для метелика» на музику Любові Мілевич.





Школярі читали вірші про Україну, чарівність і неповторність української мови.


Працівники філії разом з бібліотекарями ЗОШ №22- ліцею продовжили свято мандрівкою в країну «Мовляндію» , де діти прийняли участь в іграх: «Переговори сусіда», «Закінчи прислів’я», «Відгадай загадку», «Гуморина для Мартина», «Склади слово».


Юні читачі ознайомилися з книжковою виставкою «Наша мова калинова», де представлена «Молитва за рідну мову» література як народжується слово, про сучасну українську мову, уроки рідного слова волинських авторів.



На згадку про свято діти одержали книгу «Сім веселих кольорів» Наталії Бугай з автографом.


Немає коментарів:

Дописати коментар