четвер, 17 жовтня 2013 р.

Молодь вивчає ази бібліотечної грамотності

.
          Сьогодні говорять, що молодь не хоче читати, не бере навіть в руки книгу, все в комп’ютерах на екранах, проте довідкова література і надалі залишається інструментом і в навчанні, і в саморозвитку.
          «Твої помічники – енциклопедії, словники, довідники» - тема, яку вивчали студенти Луцького центру ПТО на базі бібліотеки-філії №5.

          Мета заходу: ознайомити учнів з новими виданнями довідкових видань,розширить знання про енциклопедії,довідники, словники.


          Лише переглядаючи словники, вічно живі слова М. Рильського «Не бійтеся заглядать у словники …» стануть не просто вже звичними словами нагадуваннями вчителів, що треба вчитися і збагачувати свої словникові запаси, а й подарують декілька хвилин відпочити та насолодитись, про це розповіла зав. Бібліотекою Луцького центру ПТО Катерина Поварчук для групи студентів, які навчаються по спеціальності «Кравець-закрійник».



          Як користуватися енциклопедією що цікавого можна прочитати з довідників, розповіли студенти Андрій Раткін, Олена Грисюк, Діана Михалюк, Катерина Муляр.




          Слухачі навчалися вивчати зміст словника за допомогою знаків, символів, малюнків, доводили правильність і точність значення назви нового довідкового видання «Словникова скарбничка».
          Учасники заходу грали гру-вікторину «Чиста дошка», а за правильні відповіді отримували «золоті медалі».

          Цікавим пройшло і практичне заняття з довідковим виданням «Хто краще», «Хто швидше».



          Молодь переглянула виставку «Довідкове бюро», де представлені енциклопедії, довідники, словники з різних галузей знань, довели, що найпопулярнішими словниками для них є перекладні тлумачні, іншомовні та орфографічні.
          Доповненням до заходу став огляд «Енциклопедії Сучасної України», який вийшов з друку. Це перше багатотомне видання про Україну в усіх вимірах від початку 20століття до сьогодення.



          Користуйтесь довідковими виданнями, удосконалюйте свої знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар