середу, 18 листопада 2020 р.

 

Бібліотека-філія №5

         Україна пам`ятає, світ визнає

        Голодомор українців 1932-33рр. є найбільшою трагедією і найтяжчим злочином за всю історію людства.  Правда про голод, якою вона б не була страхітливою, потрібна не лише  тим, хто пережив його , а й молодому поколінню. Ми не маємо права забути великої  трагедії  однієї з найчисленніших європейських  націй , яка втратила у мирний час мільйони своїх дочок і синів. Знищено за те, що вони мирно жили, ростили хліб і своє майбутнє на щедрій , дарованій Богом землі.

     Про наше трагічне минуле, про душевну доброту західників, які давали прилисток, допомагали голодуючим ,  учнівська молодь та користувачі поважного віку  слухали на уроці пам`яті жертв Голодомору «Гірка правда про ГОЛОДОМОР» та переглядали  представлену літературу.

    Ми маємо право «згадати», щоб ніколи не забувати, через пам`ять своїх батьків і дідів, родичів , далеких і  близьких. Віримо, що наш урок допоможе осмислити, що Великий Український Голодомор  не був результатом рішення однієї людини, а це було виконання наказів тисячі «апаратників».






Немає коментарів:

Дописати коментар