четвер, 4 липня 2019 р.

Святкуємо Купала разом

Святкуємо Купала разом
     Свято Купала є одним із найдавніших і найбільш улюблених  у народі. За народним повір`ям  в цей день  трави і квіти набирають найбільшої сили.  День Івана Купала відбувається  з багатьма своєрідними обрядами та піснями. Обрядові ігри  та вірування супроводжувалися веселими забавами, хороводами, плетінням вінків і ворожінням та купальськими піснями.
     Щоб краще знати про свято Івана Купала юні читачі бібліотеки-філії №5 КЗ «Луцька міська ЦБС» завітали на народознавчу мозаїку  на тему: « Накрапала на Купала з неба янгольська роса». Дітям було цікаво послухати легенди про свято Купала, як на Україні  проходить цей день, вбирали Марену, віночки пускали на воду
( декоративну водойму з лілеями), запалювали свічки, загадували бажання, шукали цвіт папороті. Активну участь  в заході прийняли: Каріна Ярощук, Влад  Іванчук, Артем Малков, Уляна Іванова, Арсеній Синюк, Андрій Євпак, Марія Ткач та інші . Зацікавили  дітлахів  ігри на імпровізованій сцені , горіли оченята від гри та почутого про свято. В цей час чомусики хотіли бути і акторами  та учасниками  дійства. Все зроблено, як задумано – захід відбувся  на «Ура!»












Немає коментарів:

Дописати коментар