четвер, 23 березня 2017 р.

Праця майстра звеличає.
      Українці з давніх часів вважалися дуже працьовитим народом. Деякі з стародавніх народних промислів збереглися й до наших часів та дуже добре використовується і застосовується сучасним світом, і не тільки українцями.
     Історія української вишивки сягає своїм корінням у глибину віків. Вишиванням споконвіку займалися жінки, які з покоління в покоління передавали найтиповіші зразки орнаменту, кольору, вишивальну техніку. Українська вишивка, рушники займають у серці кожного з нас велику частку рідної землі та нагадують про могутню силу українського народу.
     Частинку свого здобутку – вишиття  презентує користувачка бібліотеки Любов Прокопівна Нечипорук під назвою « З бабусиної скрині».
     Гончарство – традиційне українське ремесло з виробництва глиняного посуду, а також інших глиняних виробів( іграшок, скульптури). Витвори побудовані на традиційних формах посудин – мисках, глеках, горшках, а також фігурному посуді – несуть естетичну функцію в інтер`єрі.
    Свої вироби з глини представила користувачка філії Тетяна Вегера.
     Різновидом народної іграшки є лялька-мотанка, яка є золотою спадщиною національної культури і по праву займає своє місце серед сучасних ляльок.

    Лялька – мотанка – символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Майстриня цих оберегів, дитяча поетеса Наталія Бугай представила виставку своїх робіт, які переливаються різними барвами та видами.




Немає коментарів:

Дописати коментар