середу, 5 березня 2014 р.

Відео-міндрівка "Сім чудес Волині"

“7 чудес Волині” - фільм створено на замовлення управління культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації, управління молоді та спорту Волинської облдежадміністрації та відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради.
7 обєктів історичної спадщини, про які і йдеться у фільмі: Луцький замок Любарта, комплекс історичних памяток у місті Берестечку, резиденція князів Радзивілів в Олиці, Свято-Успенський монастир у Володимир-Волинському, Зимненський Свято-Успенський Святогірський жіночий монастир, музей-садиба Лесі Українки у селі Колодяжному, Загорівський монастир села Новий Загорів. Автор сценарію та режисер фільму Віталій Герасимлюк, керівник проекту: Руслана Мельник, голова Волинського туристичного клубу «МИ», Продакшн студія «Барбос», Народна аматорська кіностудія «Волинь», м. Луцьк, 2011 р.
Тривалість кінострічки 48 хвилин, для створення сценарію використано матеріали волинських науковців, істориків, архівістів. Над створенням фільму «Сім чудес Волині» працювали оператор Павло Лісівненко, дизайн та комп’ютерний монтаж Ігоря Тимощука, текст читав Володимир Клименко, музичне оформлення Віталія Бєлова.
7 об’єктів історичної спадщини, про які і йдеться у фільмі:
Частина з фільму «7 чудес Волині» - Луцький замок Любарта з XVI ст. – адміністративно-політичний та судовий центр Волині.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - комплекс історичних пам’яток у місті Берестечку, зокрема «Мурований сповп» - пам’ятку історії XVI ст. та каплицю «СВЯТА ТЕКЛЯ» - пам’ятку архітектури XVII ст.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - резиденцію князів Радзивілів в Олиці – одного з перших в Україні квадратних бастіонів.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - Свято-Успенський монастир у Володимир-Волинському (XII ст.) єдину пам’ятку архітектури на території Волині, що дійшла до нас із часів Київської Русі.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - Зимненський Свято-Успенський Святогірський жіночий монастир (ХІ ст.) оборонного типу.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - музей-садиба Лесі Українки у селі Колодяжному Ковельського району Волинської області. Зокрема комплекс музейних споруд: «Білий» будинок, «Сірий» будинок і літературний музей з експозиціями про життя і творчість поетеси.
Частина з фільму «7 чудес Волині» - Загорівський монастир села Новий Загорів (XVI ст.), розташований на високій горі за 32 км від Володимира-Волинського.


                5 березня в нашій бібліотеці читачі мали змогу переглянути фільм "7 чудес Волині".



Немає коментарів:

Дописати коментар