середу, 6 березня 2013 р.

"Кобзарева струна не вмирає"


Щороку, в березні Україна відзначає дні, які в народі називають «Шевченківськими».
Світ давно визнав неперевершеність творчого доробку великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Його дбайливе ставлення до слова, і рідної країни подарували поетові славу батька української літератури. Ліричні перли пробуджують відчуття любові до народу з тонкою, поетичною душею, котрій і говорить, неначе співає.
Твори Шевченка вчать любити Батьківщину, берегти пам'ять про вітчизну історію, плекати красу рідного краю. Про це все розповідала книжкова виставка «Наш Улюблений Кобзар».

 Про життєвий і творчий шлях Кобзаря. З цікавістю юні читачі переглянули документальний фільм «Обличчя українського народу», давали відповіді до вікторини, присвяченої геніальному творцю художнього слова.

З вогником в очах читали діти вірші славного Кобзаря, розгадували кросворди по творчості Тараса Шевченка, співали пісні, які покладені на музику.


Зацікавив присутніх і бібліографічний огляд літератури «Батька Тарас – дітям України», де ознайомилися з літературою, яка є для дітей, написаною славним сином України.
Доповненням масового заходу є виставка дитячих малюнків на тему: «Ми тебе не забудемо, Тарасе», де в кожному малюнку відчувається шана і любов до творів Тараса Шевченка гордості українського народу, за славетного Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар