середу, 21 лютого 2018 р.


Добридень, Слово!
       Напередодні  Дня рідної мови, бібліотека-філія №5
 КЗ « Луцька міська ЦБС» запросила юних всезнайків на урок  української  мови до книгозбірні по проспекту Відродження.
       Рідна мова - як мати, як Батьківщина, як усе найдорожче серцю. Мова – найбільший духовний скарб, в якому народ  виявляє себе творцем, передає нащадкам свій досвід і мудрість, перемоги і славу,  культуру і традиції , думи і сподівання.
     Про таємничу силу, неповторність  поєднання звуків , яку несе  чарівна мелодія  рідної  мови, мовний дивосвіт, про слово, як найвірніший посланець з минулого в сьогодення і з сьогодення у прийдешнє – розповіла  для учнів 5-х класів вчитель української мови та літератури ЛНВК ЗОШ I-III cт. №22-ліцею Аліна Олегівна Губарик  .
   Сюрпризом   для читай ликів  була гість  - Лауреат обласного конкурсу « Вчитель року-2003» й обласної педагогічної премії імені Лесі Українки (2005), Лауреат премії імені Агатангела Кримського, член Національної Спілки письменників України  - Євгенія Назарук.
     Поетеса  запропонувала  помандрувати   по її книгах для дітей , це – прозові морфологічні казки   « Гостини в частини мови» та поетичну лексикологію для 6 класу «Веселкові барви слова». Автор зачарувала  дітвору своєю розповіддю про українську мову, зацікавила  читанням уривків із своїх творів .
   П`ятикласники    вивчили на пам`ять вірші Євгенії Іванівни і прочитали  для поетеси та своїх однолітків.
     Задоволені спілкуванням з волинською поетесою,отримавши в подарунок книги з автографом автора, користувачі бібліотеки щасливі поверталися до дому.


















Немає коментарів:

Дописати коментар