четвер, 13 листопада 2014 р.

«Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй»

«Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй» - таку назву мало свято української мови, який пройшов в бібліотеці.
         Мова – душа кожної нації, її святощі, її неоціненний скарб, вона як і Україна, у нашому серці, і починається вона з кожного із нас. Мелодійна, ніжна солов’їна. Навіть слів не вистачає, щоб описати калинове слово. Тож давайте оберігати, плекати, звеличувати зброю, гострішу за будь-які кулеметні постріли – закликає класний керівник 6 – Б класу Валентина Павлік (вчитель української мови та літератури).

         Про мову, яка наче зірка світанкова, своя, материнська, чудова учні-користувачі книгозбірні читали вірші гуморески та зачитували сенкани про мову, слово, Батьківщину-матір, які склали самі Савонюк В., Ігнатенко А., Філіпчук А., Мельчакова А., Алексеєнко О., Грицюк І., Гресько Ю. та інші. 


Про красу і чистоту нашої рідної мови, яка як золотоносна річка, виблискує на хвилях народної пісні, переливається в душу нації, творить почуттєву нерозривність українського серця й української землі – читала свої вірші волинська поетеса Наталя Бугай.


         Цікавою була вікторина «Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй» яку провела бібліотекар І категорії Лариса Марчук.


         Пам’ятаймо, що наш писемність і мова – це чиста криниця, із якої б’є, мов сльоза, джерело. Воно, як добірне зерно, яким маємо всі ми засівати поле спілкування, допомагати в її розвитку, утверджена на теренах нашої незалежності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар