вівторок, 7 квітня 2015 р.

Великоднє свято в бібліотеці


         Весною приходить до нас Великдень найбільше свято у християнському світі.
         Великий день Христового Воскресіння. Це свято надії і вічної безкорисливої любові.
         Про святкування свята у нас на Україні, яке символізує перемогу над силами темряви і зла, яке нагадує нам про милосердя, одвічні людські цінності, легенди про Ісуса Христа розповіла завідувачка Людмила Столярова.
         Юні користувачі – учні 2-А класу ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ст. №22-ліцею доповнили розповідь читанням віршів про Великдень. Прослухали діти вірші про Великоднє свято, волинської дитячої поетеси Наталії Бугай. А далі вона розповіла про неповторність і чарівність української ляльки-мотанки, які відрізняються від інших словянських ляльок своїм особливим національним колоритом. Поетеса представила виставку обрядових ляльок-мотанок, це – Купавка, Нерозлучники, Вербниця, Веснянка, Берегиня, Пасхальна голубка, Круп’яничка та інші.
Але найбільше дітей зацікавили «Великодні зайчики» і для дітей Наталя Бугай провела майстер-клас по виготовленню цієї іграшки.

Разом з тим, на святі були представлені роботи ткацтва, «ворсова техніка» на тему «Великдень» учнів 6-9 класів ЗОШ №11-колегіуму, керівник Катерина Калійчук.







Немає коментарів:

Дописати коментар