четвер, 6 березня 2014 р.

«Сьогодні Кобзаря згадаймо і звучать його палкі слова»

Улюбленому Кобзарю – 200 років

Тарас Шевченко! Якими ж великими повинні бути наші повага, любов і вдячність, наша пам`ять  до цього невпокореного геніального велета духу – поета, художника, мислителя, провидця «оновленої землі».
Біль нездійсненого щастя, погамовані сльози нерозділеної любові і жадання сімейного затишку, гіркотою і гострим смутком, але без чорної зневіри й ниття, а з якоюсь тихою і благородною печальної глибокої задуми над життям, котяться від поетового серця в наші душі, як і ті пастельно-ніжні словесні малюнки рідної природи, яку з такою неперевершеною чутливістю вмів бачити й передати тільки він – ШЕВЧЕНКО. Про це розповідали і читали вірші геніального поета учні 5-А кл. ЗОШ №22-ліцею ( Марія Боярчук, Анна Колькова, Дарина Куприянчик) в бібліотеці-філії №5 КЗ  « Луцької міської ЦБС» на поетичному колажі «Сьогодні Кобзаря згадаймо і звучать його палкі слова», присвяченому 200 річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.





Працівники книгозбірні провели вікторину: « Творами улюбленого поета», організували книжкову виставку: « Наш улюблений Кобзар», показали фільм: « Дітям про Шевченка». Діти  у вінок шани  генію української літератури читали  передаючи з рук в руки «Кобзаря».  Для дітей-читачів організовано виставку малюнків по творах поета: «Ми тебе не забудемо, Тарасе», в якій прийняли участь юні користувачі філії.





Немає коментарів:

Дописати коментар